Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi

ŞANLIURFA VALİLİĞİ BÜNYESİNDE YÜRÜTÜLEN BAŞARIYI İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ (BİGEP) KAPSAMINDA OKULUMUZDA SATRANÇ MERKEZİ OLUŞTURULDU.


Satranç, çocuklara sorun çözmeyi ve olaylara farklı açılardan bakmayı öğretmesiyle dikkat çekiyor. Satranç oynadıkça analitik düşünme yeteneği kazanan çocuklar, neden sonuç ilişkilerini daha iyi kavrayabiliyor ve böylece mantık yürüterek çeşitli farklı çıkarımlarda bulunabiliyor. Satrançla kazandıkları bu yetenekleri günlük hayata da aktarabilen çocuklar, arkadaşlarıyla ve sosyal çevreleriyle yaşadıkları problemlere akılcı çözüm yöntemleri bulma eğilimi gösteriyor ve daha başarılı ilişkiler kurabiliyor. Sorun çözmeyi öğrenme, çocukların eğitim yaşamına da olumlu faydalar sağlıyor. Sorunlara farklı boyutlardan, çözüm odaklı bir şekilde bakan çocuklar, bir yandan dersleri daha iyi anlarken öte yandan eğitim hayatlarıyla ilgili problemleri daha kolay çözebiliyor.

Öğrencilerimize bu doğrultuda analitik düşünme farklı ve alternatifli yollar bulma ve problem çözme becerilerini geliştirmelerini sağlamak için okulumuz bünyesinde satranç merkezi oluşturuldu. Öğrencilerimizin bu oyunu tanımaları öğrenmeleri ve beceri haline getirmeleri noktasında öğretmenlerimiz gerekli yönlendirmeyi yapmakta ve çocukların satranç merkezinde eğlenceli ve beceri geliştirici zaman geçirmelerini sağlamaktadırlar. Satranç merkezimizde çocukların satrancı bilmeleri ve beceri haline dönüştürmeleri için görsel içerikler ve projeksiyon cihazı aracılığıyla satranç öğrenme animasyonları bulunmaktadır. 

Satranç merkezinde çocuklar ile ilk hamlemiz geleceğe :)
25-02-2024



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 3  kişi beğendi